Hírek

Spanyolország, 3. forduló

2013. június 4.

Mivel a spanyol forduló nincs közel hozzánk így különös tekintettel kellett lennünk az utazásra és a felszerelésre, alkatrészekre. Jól megpakoltuk az egész szerelvényt majd a srácok már hétfőn útnak indultak, hogy szépen, ráérősen lezötyögjenek a spanyol fővárostól kb 80km-re lévő pályához.

Boncza meg én inkább céges ügyeket intéztünk és csak szerda reggel mentünk utánuk repülővel.

Csütörtökön kikapcsolódásként meglátogattuk európa legnagyobb vidámparkját, ahol számos hajmeresztő hullámvasutat, szabadeső tornyot és egyéb különlegességeket próbáltunk ki. A személyes kedvencem az európa legnagyobb (a világon is benne van a top10-ben) hullámvasútja a Shambala volt, ami több mint 100m magasból zuhan alá az első lejtőjén, majd ezt többször megteszi különbözű hullámvonalak mentén...:) Na de a 100m magas szabadeső torony sem volt piskóta...:)

Pénteken kora délután kivittük a kocsit a pályára, ahol miután elfoglaltuk közös boxunkat Kerényi Ádámmal, megtörtént a gépátvétel és a regisztráció.

Szombat maga volt a rémálom. Miután csupán 2x1,5 óra állt rendelkezésünkre edzeni, így sokat akartam menni, hogy szokjam az autót (a folyton változó beállításokat) és a pályát, ahol még nem jártam. Rögtön az első felfutásnál előjött az egész nap kísértő probléma: a gázpedál néha működik, néha nem. Mivel potméteres, így a javítás nem annyira egyszerű, de erre csak akkor jöttünk rá, miután kicseréltük a fél elektromos rendszert (pillangót, áramtalanítót, gyujtáskapcsolót). Mivel hibakódot nem írt, így csak a nap végére jöttek rá a fiúk, hogy csakis a pedál lehet a hibás, és gyorsan széteszedték. Nem feltételeztük, hogy azzal lenne a baj, hiszen szinte vadi új. De ezek után már gyorsan meg lett javítva a kis kontakt hiba, amiért eldobta a kommunikációt a komputerrel. Pont a kvalifikációra lett meg, tehát egy kör gyakorlás nélkül kellett megcsinálni a pályát.

A kvalifikáció 1 bemelegítő és 2 éles körből állt. A bemelegítő körömön már éreztem, hogy valami történt a futóművel, mert az autó olyan volt mint egy vadló. Egyébként a kézifék is gyengélkedett, mert a gyéri GT hátsó fékek valamiért nem akartak rendesen fogni, így arra se nagyon számíthattam. Az utolsó kanyarban be is forogtam. A második kört biztonságinak szántam, így is sikerült. Nem lett nullás, de nagyon gyenge. A harmadik körben az uralhatatlan futómű miatt megint beforogtam, így az nulla. Egyátalán nem voltam biztos benne, hogy ez elég lesz a másnapi top32-be jutáshoz, de pár órával később megtudtuk, hogy 25. helyen kvalifikáltam. Boldog is voltam, meg nem is, mert az autó nem volt egy élmény. Este meg is beszéltük a srácokkal, hogy a reggeli 2 órás edzés alatt meg kell találni egy tűrhetően semleges beállítást a futóműnek, mert különben nem lehet a kocsival tsuiso csatát vívni.

Vasárnap így is történt. Amint lehetett felmentem a pályára és körönként a boxba térve hangoltuk a beállításokat. Az edzés végére már sokkal jobb lett, így nekivághattunk a kora délután induló páros csatáknak. Első ellenfelem Norbi Kovacik volt, és mivel ő jött felülről első körben ő ment elöl. Sajnos a második kanyarban bele kellett (volna) korrigálnom az ívbe kézifékkel, de mivel gyengélkedett, így másodpercekkel később érkezett a fékhatás a szükségesnél, ezért kiegyenesedtem a kocsival. Nullás.
A második körben csak akkor lett volna esélyem ha Norbi hibázik, de sajnos nem tette meg. Ezt a kört 7-3 arányban nyertem, de sajnos ő ment tovább. Mint kiderül Norbi aznap amúgy is jó formában volt, hiszen egészen a dobogó második fokáig menetelt előre, és csak Conti tudta megállítani, aki ezt a futamot is megnyerte. Gratuálunk nekik!

A hétvége érdekessége volt, hogy a futamra látogatott a tengerentúli kedvencem Vaughn Gittin Jr. Formula Drift versenyző. Volt szerencsém vele kicsit beszélgetni és a kocsit is bemutattam neki, ami nagyon tetszett neki, minden oldalról sokáig nézegette.

Következő forduló Görögország, hajrá!

 

Szólj hozzá!

King of Europe series

  1. Május 03. Austria - Greinbach
  2. Május 10. Italy - Pontedara
  3. Június 21. Netherlands - Zandvoort
  4. Június 28. United Kingdom - Dover
  5. Augusztus 09. Hungary - Bélapátfalva
  6. Augusztus 16. Hungary - Tököl
  7. Szeptember 13. France - Mérignac
  8. Szeptember 20. Spain - Valencia