Hírek

Lóerők éjszakája, 3. hely

2013. június 13.
Igazából nem volt tervbe véve, hogy rajthoz állunk a Lóerők éjszakája keretében megrendezett Drifted.hu futamon, de jól tettük, hogy kilátogattunk.
 
Mivel sajnálatos módon a spanyol futamról elég sok gumink megmaradt, és a gyakorlás is ránk fért, így neveztünk.
A pályára péntek reggel 8-ra kiérve elfoglaltuk helyünket a boxutca kellős közepén, majd kicsivel később már róttuk is a köröket a vadlóval. Már az első körben kiderült, hogy Biggy és a szakmai stáb egy nagyon klassz pályát rakott ki, ami inkább a technikáról szólt, mintsem a sebességről. Nekem egyik személyes kedvencem lett a nap folyamán és már az edzésen kiderült, hogy a pályarajz kialakítása izgalmas és szoros tsuiso csatákat eredményezhet. Gratula a pálya kitalálójának! Ilyen pályákra van szükség, ahol nem a fergeteges tempó, hanem a szoros autózás a lényeg. Na de ennyit a pályáról.

Az autó egész nap nagyon szépen muzsikált, csinálta amit elvártam tőle és hosszú idő után kezesbáránnyá szelidült. A pénteki nap minden percét élveztem, és ezt bizonyítja a több mint 26 db elhasznált új gumi. Péntek reggel mi álltunk a sor elején a pályára engedésnél. Szerettem volna minél többet autózni, gyakorolni és szokni az új beállításokat. Ahogy elengedtek, elsőre le is fűztem a pályát, ami egyrészt azt jelentette, hogy az autó végre olyan kezes amilyennek szerettem volna, másrészt a jó ritmusú és jól vezethető a nyomvonal. A rengeteg szombati edzés során látszott, hogy a kirakott pályán szép páros csatákat lehet majd vívni, szépen egymásra lehet majd autózni a nagy ívben.
Estére rengeteget mentünk, fáradtan de vigyorgó arccal hagytuk ott a pályát sötétedéskor.

Szombat egész nap sok lehetőségünk nyílt a gyakorlásra, így főleg tsuiso edzést tartottunk azokkal, akik erre hajlandók voltak. Itt már spórolnunk kellett a gumikkal az esti verseny miatt, így mértékkel tartózkodtam a pályán.

Eljött a kvalifikáció ideje, és ezzel együtt vészjósló fekete felhők érkeztek a pálya fölé, melyekből az első versenyző elindulásával egyidejűleg szemerkélni kezdett az eső. Addógtam, mert én a sor második felében szepeletem, és nem szerettem volna vizes pályán futni a pontozott köreimet. De szerencsénk lett, mert mire megkeztem köreimet, az eső is alább hagyott és a forró aszfalton nyoma se volt víznek, csupán kicsit lehűlt a felülete.


A bemelegítő körben lefűztem a pályát, hogy a ritmus meglegyen és a gumik is kellően átmelegedjenek. Az első éles futásban mentem egy biztonságit, majd a másodikban egy pontosabbat, nagyobb szögekkel, erőteljesebb terhelésváltásokkal. Meg is let az eredménye, 90,5 pontot kaptam, mely a végén a 3. kvali helyezésre lett elég.
 
Elérkezett az este, és elindult a verseny. Első ellenfelemnek Bálnát kaptam, akivel 3. Párosként hamar sorra kerültünk. Az első körben elől haladóként nagy hiba nélkül mentem végig. Követőként lekövettem Bálna autóját, se túl messze, se túl közel nem voltam hozzá. A kivezető nagy kanyarban a mért szakasz után Bálna beforgott, magamban nyugtáztam is a 0-ás körét. Ennek ellenére visszahívtak minket. Nem értettem, de nem vitatkoztam. Újra csatáztunk, de a második körön Bálna elől menőként a szűk bal kanyarban beforgott, én meg már nem tudtam elkerülni és az autó oldalávan nekicsapódtam. Csatt. A boxban kiderült, hogy szerencsére csupán esztétikai jellengű a sérülés, így egy kis ragasztószalag megoldotta a problémát aznapra.
A következő csatámat Hetyési Zsoltival vívtam. Egész nap szépeket ment, és a két füstgép csatájából Zsolti hibája miatt én kerületm ki győztesen.
A döntőbe jutásért Galacs Gabit kellett volna megverni, de ez a pályán nem sikerült. Az esti fények kicsit megvicceltek és kicsit később vettem el a gázt a nyagy ív végén, lecsúsztam az ívről a koszos részre, ahol beforogtam.
A harmadik helyért Zentai Sanyival mentem volna, de az utolsó csatájában a Focus meghibásodása miatt feladni kényszerült a versenyt. A harmadik hely így az ölembe hullott. Pedig mentem volna egy szépet Sanyival, aki nagyon pontos és gyors volt ezen a pályán. Jó összecsapás let volna.


Nagyon jó versenyhétvégét zártunk. Boldog voltam, de nem cask a dobogós heyezés miatt, hanem mert verge jól muzsikált a kocsi és verge tudtam vele brutális terhelésváltásokat véghez vinni, amit eddig nem nagyon.


Köszönöm a csapatnak, a támogatóinknak és a szervezőknek ezt a remek versenyt.


-Árpi-


Kapcsolódó galéria a CarsandGirls.hu jóvoltából itt

 

Szólj hozzá!

King of Europe series

  1. Május 03. Austria - Greinbach
  2. Május 10. Italy - Pontedara
  3. Június 21. Netherlands - Zandvoort
  4. Június 28. United Kingdom - Dover
  5. Augusztus 09. Hungary - Bélapátfalva
  6. Augusztus 16. Hungary - Tököl
  7. Szeptember 13. France - Mérignac
  8. Szeptember 20. Spain - Valencia