Hírek

Hungaroring, KOE 7. forduló és MNASZ utolsó futam - Top16 és 1. hely

2013. november 29.

Október első hétvégéjére az évszakhoz képest kellemes időt ígértek az időjósok, mégis Tornádó csapott le a Hungaroringre. A mogyoródi versenypálya adott otthont a King Of Europe 7. futamának, illetve az Extreme Technical Weekend keretein belül megrendezésre kerülő MNASZ Drift sorozat utolsó futamának.
Az edzés során az autó remekül teljesített és Árpi is meggyőző formában volt. A rendkívül erős mezőnyben a 17. helyen kvalifikált a KOE szériában. Első csatáját – a Top32-ben – Adam Frank-kel vívta, akinek egész hétvégén váltóproblémái voltak. Az első forduló után Árpinál volt az előny és a második körben Adam autója végképp megadta magát, ami egyenes utat jelentett a Top16-ba, ahol Dimitry Illyuk várta. Nagyon látványos autózás és egy visszahívás után, egy hibának köszönhetően
az ukrán versenyző jutott tovább és meg sem állt a dobogó második fokáig. Érdemes megemlékezni az idei lengyel különítményről, akik a PUZ Drift Team zászlaja alatt, hihetetlen autózást produkáltak egész hétvégén, olyannyira, hogy egyik versenyzőjük - Grzegorz Hypki – a végső győzelmet is megszerezte.

Annak ellenére, hogy a KOE 7. fordulóját idejekorán befejezni kényszerültünk, még tartogatott számunkra gumicserét a hétvége, hiszen a hazai pilóták elleni megmérettetés még hátra volt. A kvalifikáción Árpi a hétvégi remek formáját hozta, ami az egész verseny végéig meg is marad.
Először Hutter Ferit és V8-as Sierra-ját, majd Sándor Ádámot a Dominó Drift Team pilótáját győzte le. A döntőben Kalbantner Géza és a „Nizzan” volt az ellenfél, de remek autózással Árpi került ki győztesen ebből a csatából is és így a dobogó legfelső fokára állhatott. Ennek a győzelemnek köszönhetően az MNASZ bajnokság összetett 3. helyét is sikerül megszereznie.

-boncza-

Szólj hozzá!

King of Europe series

  1. Május 03. Austria - Greinbach
  2. Május 10. Italy - Pontedara
  3. Június 21. Netherlands - Zandvoort
  4. Június 28. United Kingdom - Dover
  5. Augusztus 09. Hungary - Bélapátfalva
  6. Augusztus 16. Hungary - Tököl
  7. Szeptember 13. France - Mérignac
  8. Szeptember 20. Spain - Valencia