Hírek

Greinbach, KOE első futam

2013. április 23.
A hosszú téli álom után végre újra gumit égethetett Árpi és a Mustang Ls7! Idei évben nem kis kihívásnak néztünk elébe, a King Of Europe sorozatban indulunk ahol változatos pályákra és nem utolsósorban nagyon profi ellenfelekre számítunk. Itt az LS7 teljes erejére szükségünk lesz - gondoltuk. Nem tévedtünk…
Amikor a helyszínre érkeztünk, az autó regisztrálása, átvétele után megnéztük a pályát és már akkor láttuk, hogy nem lesz könnyű. Elég keskeny és a kanyarok közt egyenesk vannak, melyeket nehéz egy íven, szépen összefűzni. Hangulatában hasonlít máraiapócsi Rabócsiringre, csak itt a gumifal előtt van egy sóderágy, így egy picit toleránsabb a hibákkal szemben.
Az edzés napon sajnos csak kérszer egy óra állt Árpi rendelkezésére, hogy megismerje a pályát. Ez a nagyon sok (kb. 60) nevező miatt még kevesebbnek tűnt. Talán ha tízszer ha felmehetett Árpi a pályára… Nap közepére azonban egész jól összerakta a pályát. Ezen a napon volt a kavlaifikáció is. A sok autó, a nehéz pálya és a kevés edzés miatt nem tudott 100%-os kört menni, nem volt felhőtlen az öröm, de reménykedtünk. Az eredményhírdetés után már nyugodtabbak voltunk, mert Árpi bejutott. Viszont üröm az örömben, hogy a tavalyi bajnokot kapta első ellenfelének.
Vasárnap egy kis edzéssel kezdtük a napot. Sajnos a kuplung az edzés végére nem nagyon bírta a megmérettetést, nem emelt ki rendesen… Így kicsit aggódva vártuk a tsuisot. Árpi követőként szépen ment Kerényi Ádám után. De sajnos bekövetkezett amitől tartottunk. Amikor szükség lett vona egy kis kuplungrugásra, nem sikerült és így kicsit a Mustang kiegyenesedett. Előny Ádámnál. A következő körben Árpi vezetőként stabil kört autózott, meg is nyerte, de az első kör hibája eldöntötte a csatát. Ádám jutott tovább!
Kicsit szomorúak voltunk, hogy nem tudtunk még versenyezni kicsit, de majd legközelebb!!!
Sajnos a tavalyi bajnoknak sem sikerült a dobogóra felállni, miután egy hiba miatt a falnak ütközött. Reméljük Franciao-ra megjavítják az autóját és revansot vehetünk.
Ami viszont öröm volt számunkra is, hogy Lakyboy 3. helyezést ért el, így a legjobb magyarként Ő végzett. Gratulálunk neki és csapatának!

Ami nagyon büszkévé tett minket, hogy a Mustang az egyik közönségkedvenc autó volt a hétvégén. A mi sátrunknál álltak mindig a legtöbben, és a rengetek fotó mellett Árpi sok autogrammot is kiosztott. Összeségében remek hétvége volt. köszönjük támogatóinknak!
Találkozunk Franciaországban, Bourdeux-ban május 18-19-én!

Kapcsolódó galéria itt, a Carsandgirls.hu jóvoltából.

Szólj hozzá!

King of Europe series

  1. Május 03. Austria - Greinbach
  2. Május 10. Italy - Pontedara
  3. Június 21. Netherlands - Zandvoort
  4. Június 28. United Kingdom - Dover
  5. Augusztus 09. Hungary - Bélapátfalva
  6. Augusztus 16. Hungary - Tököl
  7. Szeptember 13. France - Mérignac
  8. Szeptember 20. Spain - Valencia